Siirry sisältöön

Repovesi Park Rangers

Repovesi Park Rangers
Hae Rangeriksi!

Repovesi Park Rangereiden tarkoituksena on aktiivisesti edistää ja suojella kansallispuiston luontoarvoja sekä parantaa puiston virkistyskäyttöä. Käytännöllisesti Rangerit tuntevat kansallispuiston alueen historiaa ja luontoa sekä liikkuvat puistossa. Samalla rangerit kertovat puistossa retkeileville historiasta, luonnosta kuin myös puistossa noudatettavista ohjeista ja määräyksistä. Liikkuessaan puistossa rangerit toteuttavat opastavaa ja ohjaavaa valvontaa varmistaen mahdollisimman hyvän luontokokemuksen kaikille alueella vieraileville.

Rangerit myös järjestävät yhdessä kumppaneidensa kanssa erilaisia hankkeita ja tapahtumia puiston ja sen lähialueiden kehittämiseksi. Rangerit voivat myös osallistua puiston luontoarvojen ylläpitoon ja kehittämiseen erityisiin kohteisiin kuten esim. soiden ennallistamisiin liittyen. Lisäksi Rangerit kannustavat ihmisiä osallistumaan kaikkeen luonnon, puiston ja alueen hyväksi tehtävään toimintaan, kuten esimerkiksi puiston plogging -tempauksiin, joilla on tarkoitus pitää puisto puhtaana roskista.

Rangerit ovat yhdityksen varsinaisia jäseniä

  • Varsinaiset jäsenet ovat äänioikeudellisia ja päättävät yhdistyksen asioista.

  • Jäsenyydellä on kriteerit, jotka löytyvät säännöistä.

  • Varsinainen jäsen on aina henkilöjäsen.

  • Varsinaisia jäseniä koulutetaan siten, he pystyvät täyttämään yhdistykselle määritellyn tarkoituksen.

  • Varsinaiset jäsenet edustavat aina yhdistystä ja sen periaatteita sekä yhdistyksen sopimuskumppaneita.

Hakeminen ja jäsenyys

Olemme pyrkineet automatisoimaan ison osan prosesseja hallinnon vähentämiseksi. 

Jäseneksi hakeminen alkaa siitä, kun valitset yltä jäsenyyden alkamispäivän ja klikkaat "hae rangeriksi" -painiketta. Ensimmäinen jäsenyys-jaksosi (365 vrk) menee koriin. Klikkaa korista vahvista ja pääset syöttämään yhteystietosi. Syötä lisätiedoissa ajatuksesi toiminnasta Repoveden hyväksi, miten haluaisit osallistua toimintaan luonnon ja puiston hyväksi, kuka tarkemmin olet ja mahdollinen suosittelijasi, millaisessa toiminnassa olet ollut mukana ja kaikesta muusta, jonka katsot tärkeäksi tietää jäsenyysarvioinnissa. Seuraavaksi hyväksy ehdot ja klikkaa lopuksi Vahvista. Hakemuksesi siirtyy käsittelyprosessiin ja saat sähköpostiisi vahvistuksen.

Hallitus käsittelee uusia jäsenhakemuksia tasaisesti. Tarvittaessa jäsenyyttä hakeneeseen ollaan yhteydessä lisätietojen hankkimiseksi. Käsittelyn päätteeksi hakijalle ilmoitetaan aina lopputuloksesta. Kun hakemuksesi hyväksytään, saat järjestelmästä automaattisesti vahvistusviestin jäsenyydestä sekä linkin jäsenmaksun maksamiseksi.

Varsinaisen jäsenen jäsenmaksu (Repovesi Park Ranger) on 10 eur.

Tervetuloa mukaan! :)